دفتر روانشناسی آیسا میرشاهی

🎓Psychologist🎓

ﺧﻮﺷﺒﺨﺖ ﺑﺎﺷﻴﺪ…
ﻫﻤﺎﻥ ﺑﺎﺷﻴﺪ ﻛﻪ ﻣﻲ ﺧﻮاﻫﻴﺪ.
اﮔﺮ ﺩﻳﮕﺮاﻥ ﺁﻧﺮا ﺩﻭﺳﺖ ﻧﺪاﺭﻧﺪ، ﺑﮕﺬاﺭﻳﺪ ﻧﺪاﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ
” ﺧﻮﺷﺒﺨﺘﻲ ﻳﻚ اﻧﺘﺨﺎﺏ اﺳﺖ “

بایگانی

۸ مطلب در آبان ۱۳۹۹ ثبت شده است

۲۸
آبان

دین و صداقت

دین یعنی صداقت و امانت ؛ اتّفاقاً امام صادق علیه‌السلام در حدیثی فرمود : در دین‌داری به زیادی رکوع و سجود افراد توجه نکنید ؛ بلکه به صداقت و امانت‌داری آنان توجه کنید .

این آزمایشات و پژوهش ها این موضوع را می رساند که مذهبی بودن و یا غیر مذهبی بودن تأثیر زیادی در صداقت و راستگویی ندارد یعنی ممکن است فردی مذهبی باشد ولی صادق نباشد . پس ما نمی توانیم بگوییم که هر فردی که مذهبی و دین دار هست دروغ نمی گوید و همیشه صادق و راستگو است . ممکن است تظاهر به دین داری کند ولی در واقعیت اینطور نباشد و آن شخص آدم فریبکاری باشد .

صداقت تنها امتحانی است که نمی شود در آن تقلّب کرد .

  • Aysa Mirshahi
۲۲
آبان

نیایش

این مطلب نشان می دهد که مغز انسان در حین دعا در حالت "هوشیاری نیایش" قرار دارد .

به طور کلی علم چهار حالت مغز را شناسایی کرده است که هوشیاری ، خواب آرام ، خواب سریع و هوشیاری نیایش نام دارند .

در حین دعا و نیایش پوسته ی مغز منفصل می شود و همینطور ارتباطات آسیب شناختی میان اعصاب از هم جدا می شود ولی فرد اطلاعات را به وسیله ی گذشتن از فرآیندهای تفکر و تحلیل دریافت می کند .

نیایش و دعا موجب می شود که فرد احساس آسودگی کند و دیگر به بیماری خود فکر نکند و همینطور ترسی از بیمار شدن نداشته باشد . اگر ما در زندگی هیچ وقت در حالت هوشیاری نیایش قرار نگیریم ، بدن هماهنگی خود را از دست می دهد و باعث به وجود آمدن بیماری میشود.

  • Aysa Mirshahi
۲۲
آبان

خداباوری و تکامل زیستی

خداباوری و تکامل زیستی

فکر می کنم این مطلب به این اشاره دارد که اگر دین محصول طبیعی زندگی نوع بشر و بخشی از تمدن و فرهنگ بشری است ، علاوه بر کارکرد اجتماعی نوعی کارکرد شناختی و معرفتی هم داشته است . 

بنابراین نگاهمان به دین نباید تنها وجهه ی فلسفی داشته باشد بلکه باید وجهه ی اجتماعی ، روانشناسی ، روش شناسی ، تاریخی و زیست شناختی هم باشد . البته نگاه فلسفی هم روشنگر است ولی اینکه صرفاً از منظر فلسفه ی وجود به استدلالات فلسفی وجود و عدم وجود خدا بپردازیم ، کافی نیست و مهم تر از آن این است که از منظر فلسفه ی علم و شناخت شناسی نیز در این موضوع تأمل شود .

  • Aysa Mirshahi
۲۱
آبان

دین و سلامت روان

بین مطالبی که در مورد دین جستجو کردم این موضوع نظرم را جلب کرد چون این موضوع را به وضوح می توان در جامعه دید . افرادی که به دینداری تظاهر می کنند و به هر دلیلی از روی ریا دینداری می کنند هم به خود و هم به جامعه لطمه وارد می کنند ولی افرادی که اعتقاد حقیقی و قلبی به دین دارند موجب می شوند هم خود و هم اطرافیانشان از لحاظ روحی و روانی در آرامش باشند .

همانطور که در روانشناسی و از دیدگاه آلپورت بیان شده است که : مذهب درونی ؛ مذهب خالص ، درونی ، بی‌ریا و بی‌تظاهر است و رابطه ی عمیق فرد با خداوند و ارزش‌های معنوی است که با سلامتی و آرامش همراه است . ولی ؛ مذهب بیرونی ، تظاهر به مذهب یا به دنبال نفع بیرونی بودن از مذهب است که چندان موجب سلامت نمی شود . 

  • Aysa Mirshahi
۱۸
آبان
  • Aysa Mirshahi
۱۷
آبان
  • Aysa Mirshahi
۱۷
آبان
  • Aysa Mirshahi
۱۷
آبان
  • Aysa Mirshahi